Translate

Monday, January 30, 2012

Ikan Asam Pedas

Links to this post
Yea!~ Yea!!~ arini nish dapat beli ikan kelah .. pergh!!~ punya laa mahal arr.. hahaha rm10 dapat 4 ketul jer ..
Ngidam nak mam nyer pasal beli gak laa~
nak masak aper? haa~ masa beli tu dah niat dalam hati .. nak masak asam pedas ... (versi lebih ke asam hehehe)


ok jom!!~ ikut nis ke dapor~




--> cam biasa arr click READ MORE tu :)

Sunday, January 29, 2012

Sayur Campur

Links to this post
Kali ni nish nak ajak kengkawan mencuba salah satu masakan yang nish suka masak. Sebab? Hehehe agak mudah dan bila d masak dapat menampung ramai orang sekali makan. Bagi yang family ckit jer .. may be xbest gak sebab sekali masak memang akan jadi banyak arr~ , taruk ini ckit ... masuk itu ckit ..
Dah!!~ dah!!~ Jom!!~ tada!!~ cara memasak sayur campur.

Nak try masak .. masak?? Jom!~ click kat READ MORE tu

Sulaman Ribbon Kata Hati

Links to this post
Hehehe .. ni lak untuk yang ingin menyatakan kata hati.. mau ~ tapi malu :P


click READ MORE nk tau lagi

Sulaman Ribbon A

Links to this post
Antara hasil kerjatangan nish. Nish minat sangat ngan sulaman ribbon ni , sebab nish bebas mereka cipta corak camne , bunga-bunga nish boleh ubah mengikut citarasa sendiri. Bermain dengan ribbon yang banyak warna ..menjadi nish kadang leka berjam-jam


nak nengok agi? click kat READ MORE kat bawah tu :

AYAM KUKUS MAHARAJA

Links to this post
Lamer dah tak update blog ni.. hehe bz .. bz .. bz .. So arini nish nak kongsi cara nak masak ayam kukus maharaja. Resepi ni.. nish reka sendiri.. trial & error .. tambah itu.. kurangkan ini , 
dan nish harap sesiapa yang mencuba resepi ni , minat dan ingin berkongsi dengan kawan-kawan lagi.. harap sudi lah bagi credit gak kat nish yer :)
Mungkin cara nish nak ajar lain skit dari biasa orang nk mengajar .. sebab rasa best agi nengok gambar-gambar kan? :D
Ok kita mulakan dengan bahan-bahan :
---> nak tau lebih lanjut click kat READ MORE kat bawah ni