Translate

Wednesday, September 11, 2013

HOW TO MAKE MINION

erm.. Nish tak reti sangat nak terang2 kan .. tengok gambar leh paham kot .. kan ..




Ambik clay kaler biru .. bulat kan seperti di bawah .. tu nish buat 2 .. sebab nak wat 2 minion serentak

 

Pastu ambik Clay kaler kuning .. bulat2 kan melonjong





Potong 2 kat tengah2 clay biru cam gambar kat bawah




Balut kan "badan = clay kuning" tadi dengan clay kaler biru , sebelah menyebelah - kanan dan kiri

 

Ambik lagi clay kaler biru .. leper kan  





Potongkan mengikut besar minion ... Lihat gambar seterus nya selepas ini




Taruk gam dulu sebelom mencantumkan .. guna kan White Glue .. gam selalu guna kat sekolah




Baru pakai kan hehe suar minion tu





potong2 lak lebihan clay biru untuk wat tali suar



Letak jadi gni




 

Potong kecik clay biru untuk jadi kan poket




cantum seperti gambar di bawah .. dan..
sediakan pencungkil gg





Kegunaan pencungkil gg ? hehe tengok gambar di bawah .. untuk wat titik2 cam kira bekas jahitan la gtu
buat kan titik keliling suar tu jugak haa~





Sedia kan clay hitam
untuk wat butang suar dan rambut





Bakal rambut Minion




 

Gam kan mata Minion .. mata dah wat awal2




Pastu hahahaha benam kan pencungkil gg kat kepala minion untuk menanam rambut2 tu nanti




Lupa arrr nak snap gambar tang tangan dan kasut Minion.. tapi..
tengok gambar .. boleh kan

Ni Minion yang dah siap




yang Nish buat ni untuk keychain

*** Harap bagi lah credit samada dengan melink kan blog nish ni ..
atau ucapan TERIMAKASIH pun memadai kat komen  di bawah.
Sebab tutorial ni.. nish buat sendiri .. walaupun ada ja kat web2 lain tapi banyak nish reka sendiri. Tak susah pun kan .. tulis ucapan Terimakasih



SELAMAT MENCUBA



 
Post a Comment