Translate

Wednesday, September 11, 2013

KERONSANG ROSE

Sedia kan clay kaler pink atau ikut faberet kaler memasing






bentuk kan macam bentuk cone / piramid .. tu untuk asas bunga tu nanti
pastu bulat2 kecik 3 ketul seperti di bawah







gambar kat bawah ni lak .. nish beli mangkuk besi kecik ni.. tengok dier cute jer masa tu ..
rupa2 nya berguna gak ..
kegunaan menda tu untuk menekan2 clay yang bulat2 kecik tu tadi jadi kelopak..
sblom tu nish guna jari.. tu diaaa .. nampak cop jari haa .. 




Kegunaan macam ni .. untuk melenyek kan clay bulat kecik2 tu tadi




Ok seterus nya .. ader 3 kelopak dah kan..
ambik asas tadi dan mula menempek kelopak tu satu persatu ke keliling asas tu





3 kelopak yang dah di cantum kan




Ulangi proses membuat kelopak tu tadi




 

jadi macam ni .. pandangan atas




pandangan tepi




Ambik pin khas untuk keronsang







Letak gam putih











 *** Harap bagi lah credit samada dengan melink kan blog nish ni ..
atau ucapan TERIMAKASIH pun memadai kat komen  di bawah.
Sebab tutorial ni.. nish buat sendiri .. walaupun ada ja kat web2 lain tapi banyak nish reka sendiri. Tak susah pun kan .. tulis ucapan Terimakasih


SELAMAT MENCUBA  
 




Post a Comment