Translate

Saturday, September 21, 2013

PENGANTIN dari POLYMER CLAY

Links to this post
Kali ni nish nak share patung pengantin yang nish hasil kan..
haha jenuh gak nak adjust saner sini..
last .. bila siap .. puashati la jugak 

Jom!~ tengok

ni baru 3/4 siap






Aku Cinta pada Mu ..
haip!!~ hahaha





Amboi !!~ pengantin lelaki ..






Alaaaaa!~ abang ni ...



Adinda!!~~ ... siap ler  

 

Jom sayang ~

hahaha sajer jer sengal di petang sabtu ni..
tiada berkaitan yang hidup atau pun yang dah takde ok..



Enjoy








Friday, September 20, 2013

AIR DRY CLAY

Links to this post
Legaaaaaaaaaa!!~ separuh dari tempahan kengkawan adik2 dah siap dah ..

arini stop dulu sebab kena wat tempahan door gift pengantin lak..

tak sangka .. sekadar minat .. menjadi hobby ... dan kini jadi pendapatan sampingan lak..

Jom!~ meh!!~ Jom!~ Jom!!~ tengok apa nish wat semalam yang bz sangat neh!!~  


mula2 ..ni dia acuan2 biskut baru nish beli semalam


tempat pengeringan 
  
 
  
name tag tempahan kengkawan adik2 ... ni lom kilat g


ni dah berkilat2 bersinar2 .. tunggu nak di packing ja

 dan lagi


ni lak minion nish wat setinggi 3inci .. tempahan gak .. ader 5 lagi nak kena wat














Tuesday, September 17, 2013

DOOR GIFT FOR GUEST

Links to this post
ok .. kali ni takat upload2 gambar la dulu yer ..
hahaha tak dan arr nak wat tutorial camne nak membuat ..
tapi senang jer sebenar nya ..
rasa nya boleh jer buat ... kot .. kalau tengok gambar

kat bawah ni gamba tempahan seorang customer untuk keychain .. lom kering sangat dan lom di kilat kan





bawah ni pulak burung tengah di kering kan 
untuk door gift pengantin .. tempahan sebanyak 200 ketul .. tema pink dan silver


bawah ni lak burung dah kering dan nish masuk kan dalam plastik untuk di simpan seblom di kilat kan

.... dan ader bentuk LOVE tu .. itu sample nish kemuka kan pada customer .. so dier setuju menempah 200 ketul LOVE tu





ok gamba last untuk hari ini..
bentuk love baru di cetak dan di kering kan sekejap sebelom di cucuk pin

.... nampak gak ctu .. name tag .. tempahan paling banyak nish terima setakat ni.. untuk di jadi kan keychain .. lom taruk pin lagi .. lom di kilat kan

tu hujung tu corsola dan popo ... 











Sunday, September 15, 2013

UMAI UDANG / PRAWN IN LEMON JUICE

Links to this post
Tadi nish g market ngan adik2 ..
tengok ader udang ..
terus terliur nak wat umai udang..
kebetulan mood rajin nak upload dalam blog ..
Jom!!~ kita sama2 tengok camne membuat umai udang ni.

Ni Umai Udang yang dah siap .. nyum!!~ nyum!!~



Mula2 ni la antara bahan2 nya :



1. Udang
2. Lemon / Limau nipis pun boleh
3. Bawang besar
4. Cili Padi kalau nak pedas
5. Cili Besar untuk mencantik kan warna



 Cili dan bawang bosar


Cili Padi + Cili Besar di tumbuk kasar




Bawang bosar potong macam kat atas


Lemon di potong cam kat bawah





Ok proses mengerja kan udang lak haa
1. Cuci udang bersih2
2. Buang Kulit udang
3. Buang taik udang..
- ni ramai yang dok tanyer2 .. ok meh!~ tengok gambar

tak paham gak .. tak tau ler nak explain camne agi ha


Udang di carik2 kasar cam kat bawah



Perghh!!~ yang ni paling best .. yang ni ader kat udang sungai yang bosar tu .. cam gambar kat atas
Otak udang ...


 dan lagi





Gaul kan ..



 Perah Lemon





Taruk Bawang dan Cili



Pastu masuk kan perasa .. garam dan gula mengikut rasa memasing


Tada!!!~ SIAP


SELAMAT MENCUBA   


Links to this post
Antara hasil kerjatangan nish ..
banyak lagi tapi ni jer dulu wat masa ni